Godkänd i kursen Making sense of service logic

Nu är jag godkänd i #mssl141 kursen. Det var en distanskurs på Centrum för tjänsteforskning på Karlstad universitet. Den har gett mig en helt ny syn på produkter och hur vi som kunder upplever produkters värde.

I mitt nuvarande uppdrag som interim-produktchef för ”fysiska produkter” kan jag direkt se vilka möjligheter som tjänster kan bidra med för att differentiera produkterna. Det här är emellertid bara första insikten…

Kanske mer intressant dock, är synen på hur vi som leverantörer skapar värde. Det är kanske inte så att frågan ”Hur skapar mitt företag värde?” som är den viktigaste utan ”Hur skapar våra kunder värde?”. För detta tankesätt, tjänstelogiken, ger ett helt annat sätt att se på produkt/tjänsteutveckling. Dels hur produktutveckling kan göras och hur värde kan levereras till kunder.

Bo Femtvik från PROMARK och jag har gått kursen tillsammans och marknadsför numera också våra konsulttjänster inom tjänsteutveckling.

 

[anr-captcha]

Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *